Saturday, June 12, 2010

Trenquem la closca de l'ou per revolucionar el món!

Aquesta setmana és revolucionària!
Vaig veure "My name is Khan", la crítica diu que és dolenta... el públic diu que no.
No m'agrada Karan Johar, el detesto. Però adoro Shahrukh Khan i diguem que no m'agradaba Kajol pero ara ja m'agrada, després de veure aquesta pel·lícula.
Rizvan Kahn (interpretat meravillosament per un excepcional Shahrukh Khan, que per cert, va ser arrestat de veritat al aeroport dels USA!) té el síndrom d'Asperger, i a més a més, és musulmà a l'India (on els conflictes entre hindús i musulmans daten de molt anys enrere). La seva mare li va ensenyar la millor lliçó de la seva vida, que li va ajudar sempre: només existeixen dos tipus de persones, les bones i les malvades. No hi ha cap altre diferència, ni de religió, ni de rés (dues persones de la mateixa religió: una serà bona, l'altre dolenta).
dibuix de persones bones i dolentes, tal i com recordo va dibuixar la mare de Rizvan a la pel·lícula
Aquest noi, arriba als USA i s'enamora de Mandira (la magnífica Kajol) i tots dos formen una família molt maca... fins el 11S. Fins aquí la pel·lícula era conmovedora, drama familiar i social (un noi amb Arperger ho té difícil). Jo esperava el moment Dil se (si encara no heu vist aquesta peli, ja esteu trigant!!). Mai m'hauria imaginat que es tractaria del acte terrorista més perillós del món: parlar amb el president dels Estats Units (en època de Bush, és clar) I amb molta paciència, ànims, i ajuda inesperada (dels nois de periodisme) arriba fins al president (bé, no era el Bush, sinó l'Obama) i li diu: "My name is Khan and I'm not a terrorist".
Aquesta pel·lícula és SciFi.


Mai passarà al món real alló que succeïx al film. Us imagineu a la vostra professora portant una Hijab a classe, ara amb la moda de prohibir l'ús del vel a tot arreu? Ja han començat prohibint el burka... La frase del marit (Al·là comprendrà que no portis la Hijab, ells no comprendran que la portis) resumeix el que està passant a Europa. Jo no vull que m'obliguin a portar un vel, pero tampoc vull obligar a ningú a no portar-ho!.
Vaig riure, vaig plorar, i vaig sortir convençuda de que visc en un món on encara és possible sommiar i lluitar.
Si la closca de l’ou no es trenca, el pollet morirà sense haver nascut.
Nosaltres som el pollet; l’ou és el món. Si la closca de l’ou no es trenca, nosaltres morirem sense haver nascut.
Trenquem la closca del món per revolucionar el món!


Bookmark and Share

2 comments:

Eli Ramirez said...

Frase Utena! ^^!!!
molen els dibuixos!

:-)

Blue Priestess said...

Ostres, sí que et va impressionar ^^

Jo no l'he pogut anar a veure al cinema pels exàmens, però quan els acabi, si encara hi és hi faré una ullada.

Jo la vaig veure fa cosa de tres o quatre i tot i tenir detalls que se'm van fer carregosos (coses que té haver vist tantes pelis del gènere...) em va agradar força. Tant pel repartiment (a mí no només SRK, tb m'agrada Kajol, trobo que és una actriu fantàstica :P), com per la manera de plantejar-te certes coses.

Però és clar, el fet que hagin triat la figura d'Obama i no la de Bush en últim terme és un detall que em va dir més que tota la pel·licula sencera...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kids need to read

Kids need to read
Inspiring Imagination

All you need is Laruku

Fukushima Diary

Tame The Web

ESO Top News

Chandra :: Photo Album

The Social OPAC